Close

Wandelen en Fietsen

De gemeente is vooral bekend om zijn 600 ha grote Landlopers kolonie waarin een aantal gebouwen als monument beschermd zijn. Naast dit erfgoed zijn er in de omgeving ook enkele natuurreservaten waar liefhebbers kunnen genieten van de inheemse fauna en flora. Verder is er aansluiting op verschillende fiets- en mountainbikeroutes en wandelroutes.

Wandelen en Fietsen

Carons Hofke

< 1 km

Deze idyllische plaats heeft een rijk verleden!
Het gemeentepark ‘Carons Hofke’ aan het Hofeinde is al eeuwenlang in gebruik dankzij de uiterst interessante ligging in de vallei van de Mark. Tussen de Goorloop (Melkerijloop) en de Mark lag het ‘Looi’, een heilig bos. 

Ten noorden van Carons Hofke ligt het gemeentebos Beemdhorst dat je via een bruggetje over de Mark en een aarden wal in de waterbergingszone kan bereiken.

Meer info »
Merksplas Kolonie

3 km

De gemeente Merksplas is vooral bekend om zijn 600 ha grote Landlopers kolonie . Hier vind je de Grote Hoeve, een boerderijcomplex met verschillende gebouwen en open schuren. In 2017 opende het gloednieuwe Bezoekerscentrum Kolonie 5-7 in de varkenstal van De Grote Hoeve. Aansluitend aan de kolonie van Merksplas hebben we ook de kolonie van Wortel. Een totaal van 1200 ha beschermd gebied waar je kunt heerlijk wandelen en fietsen. 

Meer info »
Dodendraadroute

3 km

De Dodendraadroute is een interactieve, recreatieve fietsroute van 38km langs opmerkelijke plaatsen uit de WO-I geschiedenis, Er zijn verschillende vertrekplaatsen mogelijk waaronder Merksplas-kolonie. De route maakt gebruik van fietsknooppunten en doorkruist zowel Belgisch als Nederlands grondgebied: Baarle-Hertog, Baarle-Nassau, Ravels, Merksplas en Hoogstraten.

Meer info »
Klein Engelandhoeve

7 km

Vanaf de Klein Engelandhoeve start de vennenwandeling van circa 8km. Deze wandeling brengt je langs het Koei- en Zandven, het Zwart Water, de Uitkijktoren aan de Grote en Kleine Klotteraard en Klein Kuylen.
Je hebt dan veel hoogtepunten van het Turnhouts Vennengebied op je route. 

Meer info »

Reserveer nu

Bekijk de beschikbaarheid en reserveer onmiddellijk!