Close

Ontdek wat je allemaal kan doen

De woning ligt in de agrarische gemeente Merksplas vlak aan de Nederlandse grens waar naast sportmogelijkheden ook veel rust en groen te vinden is. 

Merksplassenaren worden ‘Spetsers’ genoemd, voor het ontstaan van Merksplas moet men waarschijnlijk tot in de 12e eeuw teruggaan. Omdat Merksplas geografisch op de rug van twee stroomgebieden ligt (het Schelde- en Maasbekken) is er weinig verval, waardoor er veel plassen, (bos-)vennen, vijvers en poelen bleven staan. Omdat de reizigers vroeger bovendien ook nog door een rivier, de rivier De Mark moesten waden om naar Merksplas te komen, was het dus logisch dat zij Spetsers van Merksplas werden genoemd.


Ter info: Enkele fietsen (dames en herenfiets, 2 fietsen voor kinderen van plusmin 12 jaar) staan gratis ter beschikking van onze gasten !! Bijkomende fietsen kunnen gehuurd worden in het dorp,


Wandelen en Fietsen

De gemeente is vooral bekend om zijn 600 ha grote Landlopers kolonie waarin een aantal gebouwen als monument beschermd zijn. Naast dit erfgoed zijn er in de omgeving ook enkele natuurreservaten waar liefhebbers kunnen genieten van de inheemse fauna en flora. Verder is er aansluiting op verschillende fiets- en mountainbikeroutes en wandelroutes.

Meer info
Plaatselijke cultuur

In Merksplas hebben we het gevangenismuseum in de kelder van de kapel op de kolonie. In de grote boerderij op de kolonie wordt er een uiteenzetting gegeven van de kolonieën in Nederland en België. 

Wat verder in de naburige dorpen zijn er  markten.  Tijdens de zomermaanden worden er verschillende evenementen georganiseerd in het dorp.Wie wat verder wil rijden, kan naar de provinciale steden voor een citytrip of zoekt Belgische, Nederlandse of Duitse cultuur en geschiedenis op. Voor ieder wat wils.

Meer info
Sportief de omgeving verkennen

De sportievelingen blijven niet op honger zitten, want er zijn op verschillende plaatsen voetbal-, basket- en volleybalvelden geïnstalleerd, kan je tafeltennissen (ook binnenshuis Maison Paula) en petanquen en is er een skatepark aan het sportcentrum ‘t Hofeind. Er zijn meerdere mountainbike parkoersen in Merksplas en omgeving. Zwemmen kan je in meerdere buurdorpen.  Waterskieën en Kayak is ook een mogelijkheid. Voor elk wat wils.

Meer info
Recreatie voor groot en klein

In de niet zo verre omgeving van de gemeente Merksplas zijn meerdere recreatieparken te bezoeken. Enkele voorbeelden van parken met zwemvijver en speeltuin zijn De Mosten in Meer en de Lilse bergen. Beide parken kun je combineren met wandel- en fietsroutes. 

Bobbejaanland is een pretpark in Lichtaart. En De Efteling is een attactiepark en recreatiepark in Kaatsheuvel, Nederland.

Daarnaast heb je nog het Safari park De Beekse Bergen net over de Nederlandse grens in Hilvarenbeek. Nog dierenparken met De Olmense Zoo, de zoo van Antwerpen en Planckendael in Mechelen.

En je hebt zeer goede verbindingen naar enkele mooie en grote steden in België, Nederland en ook Duitsland.

Meer info

Reserveer nu

Bekijk de beschikbaarheid en reserveer onmiddellijk!